Esquerra Republicana portarà al Ple l’aturada dels desnonaments

Esquerra Republicana portarà al Ple l’aturada dels desnonaments

La moció impulsada pels republicans reclamarà a l’Estat la posada en marxa de mesures efectives per garantir el dret a l’habitatge, tal com ja s’ha fet des de la Generalitat

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposarà al proper Ple d’aquest mes de novembre que l’Ajuntament de l’Hospitalet reclami l’aturada dels desnonaments que segueixen amenaçant moltes famílies de la nostra ciutat. La proposta republicana pretén que el consistori doni suport al decret llei de la Generalitat amb mesures per reforçar la garantia del dret a l’habitatge, especialment per a famílies en situació de vulnerabilitat i sense alternativa habitacional, però també reclama a l’Estat que permeti la seva aplicació i posi en marxa noves mesures per evitar els desnonaments de manera efectiva.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha assenyalat que “l’Hospitalet pateix una crisi habitacional, provocada per l’augment dels preus de lloguer i de compra a la nostra ciutat, que dificulta l’accés a l’habitatge a moltes famílies”, i ha afegit que “amb la crisi provocada per la Covid-19, aquesta situació s’ha agreujat i cal que des de les administracions es doni resposta”.

 

En aquest sentit, Antoni Garcia ha explicat que “la Generalitat ha posat en marxa algunes mesures i decrets per protegir les famílies més vulnerables i intentar frenar els desnonaments, però és necessari que des de l’Estat es comenci a actuar”. Així, tot i la moratòria aprovada a l’abril per part del govern espanyol, aquesta només contemplava aquells desnonaments provocats pels efectes de la pandèmia. Garcia ha reclamat que “les mesures del govern espanyol són insuficients, cal aturar tots els desnonaments, més enllà que estiguin o no provocats per la Covid-19, i que aquesta mesura s’allargui com a mínim fins que s’acabi la situació d’emergència sanitària”.

 

Finalment, Antoni Garcia ha manifestat que “no podem tolerar més excuses davant els centenars de famílies vulnerables que es veuen expulsades de casa seva sense una alternativa” i ha instat a “treballar des de tots els àmbits, des de totes les administracions, per tal de protegir les famílies que més pateixen i patiran aquesta crisi social i econòmica, i poder garantir plenament el dret a l’habitatge a l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner