Opinió | Més espais verds i menys ciment

Opinió | Més espais verds i menys ciment

Antoni GarciaLa pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest les mancances que té la nostra ciutat i un model urbanístic obsolet. L’Hospitalet és la ciutat amb major densitat de població de tot Europa, segons un estudi publicat per l’Eurostat de la Comissió Europea. Una densitat que es troba majoritàriament als barris de la zona nord, on hi ha més desigualtats, més infrahabitatges i menys zones verdes i espais públics.

 

Hem de ser conscients que l’alta densitat ha estat un factor que ha contribuït a l’augment dels contagis del virus de la COVID-19. A més la nostra ciutat, amb prou feines arriba a 5 m2 de zona verda per habitant, quan les recomanacions de l’OMS indiquen que les ciutats disposin, com a mínim, de 10 a 15 m2 d’espais verds per habitant.

 

Davant aquesta realitat, ens trobem un equip de govern que en el darrer Ple va rebutjar fer un pla per augmentar les zones verdes a la nostra ciutat i tancar alguns carrers els cap de setmana, tal i com fan altres municipis, per obrir-los a la ciutadania perquè puguin passejar i gaudir d’uns carrers lliures de fums, cotxes i soroll, i al mateix temps dinamitzar el comerç de barri.

 

Marín està instal·lada en la cultura del totxo, en lloc d’apostar per un urbanisme amable amb criteris ambientals i socials que aposti per la rehabilitació del parc d’habitatge, i que estigui al servei dels barris i no de l’especulació. La crisi de la COVID-19 i la crisi climàtica que estem patint fa necessari repensar aquesta ciutat. Ens cal un l’Hospitalet amb menys ciment, menys massificació i amb més zones verdes i espais públics.

 

És urgent fer possible una ciutat verda, al servei de les persones i sostenible que garanteixi vides dignes per a totes les nostres veïnes i veïns.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner