OPINIÓ | Amnistia, diàleg i referèndum

OPINIÓ | Amnistia, diàleg i referèndum

L’Estat espanyol ha entrat en una fase de retallada de drets i llibertats i de regressió democràtica. La repressió posada en marxa per part del Règim del 78 contra Catalunya afecta no només als independentistes, també a qualsevol dissidència, qualsevol ciutadà que vulgui protestar, manifestar-se o opinar i expressar-se lliurement.

 

La sentència del Suprem contra els líders socials i polítics de l’independentisme no busca fer justícia, sinó venjança. Gairebé 100 anys de presó per posar les urnes i permetre a la ciutadania expressar-se democràticament. A l’Estat espanyol la democràcia ha mort, mentre la llista de presos polítics, exiliats i represaliats per l’Estat no deixa de créixer, com hem vist les darreres setmanes amb les detencions arbitràries, empresonaments injustificats i represàlies contra els joves de les manifestacions de protesta contra la sentència.

 

Cal treballar per buscar una solució política a un problema que és polític. Ara més que mai cal diàleg, i no amenaces. I perquè hi hagi diàleg hem d’acabar primer amb la injustícia dels empresonaments polítics; per això volem l’amnistia, la llibertat dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats.

 

El diàleg i l’alliberament dels presos i preses polítiques són un dels grans consensos dins de la societat catalana. Com ho és la necessitat del referèndum, i permetre així que els ciutadans i ciutadanes s’expressin a les urnes i entre tots els catalans i catalanes puguem decidir si volem la República catalana o continuar en aquesta monarquia corrupta.

 

Com diu Jordi Cuixart, cap presó ni cap sentència ens farà renunciar ni a la democràcia ni a la llibertat.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner