Esquerra Republicana proposarà al Ple de nou que l’Ajuntament es personi com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu

Esquerra Republicana proposarà al Ple de nou que l’Ajuntament es personi com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu

El grup municipal republicà impulsa una nova moció per reclamar transparència, tal com han fet des del mes de juny quan va esclatar el cas, davant la detenció i acusacions contra l’alcaldessa i l’opacitat del govern municipal

 

Esquerra Republicana portarà de nou al proper Ple una moció per demanar al govern del PSC explicacions sobre les irregularitats que s’investiguen actualment per part de la UDEF al Consell Esportiu de l’Hospitalet. El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha lamentat que “durant tots aquests mesos el govern ha estat impedint a aquest grup l’accés a la informació i documentació relacionada amb el cas”. Per altra banda, Garcia també ha insistit que “cal preservar la bona feina que el Consell Esportiu ha fet durant tots aquests anys en la promoció de la pràctica esportiva entre els infants i joves de la ciutat, que es veu en dubte i també està afectant greument la imatge de l’Hospitalet”.

 

El passat dijous 10 de desembre l’alcaldessa Núria Marín va haver d’anar a declarar, i va sortir com a investigada després de ser detinguda pels delictes de malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir un delicte. En aquest cas ja són 15 persones investigades, entre elles dos regidors socialistes que van ser també detinguts al mes de juny i als quals se’ls investiga, entre d’altres, per desviament de subvencions, falsificació documental i blanqueig de capitals. Aquests dos regidors són el segon tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC, Cristian Alcázar, i el que ha estat fins ara regidor d’Esports, Cris Plaza, i que va acabar dimitint el passat dissabte.

 

La moció republicana exigeix la creació d’una comissió d’investigació per tal de poder conèixer els fets investigats, accedir i analitzar la documentació i fer seguiment de la causa judicial, que el govern municipal ha bloquejat durant tots aquests mesos. També reclama que l’Ajuntament es personi com a acusació particular. Aquests acords són els mateixos que el grup municipal republicà va proposar al mes de juny, però van ser rebutjats pel PSC amb l’abstenció de Ciudadanos.

 

A la denúncia per manca de transparència i d’explicacions, el grup municipal republicà hi suma el fet que han tingut coneixement que la setmana passada l’alcaldessa, després de la seva detenció i declaració davant la policia, va desconvocar una junta de portaveus per convocar posteriorment una reunió amb els portaveus municipals sense Esquerra Republicana. “No només no volen donar explicacions i actuen d’esquenes als veïns i veïnes, sinó que Núria Marin exclou de manera deliberada i absolutament arbitrària la segona força de la ciutat”, ha lamentat el portaveu republicà.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “aquesta situació ja és del tot insostenible, l’Hospitalet no es mereix una alcaldessa que no dóna la cara, mantingui aquesta opacitat i que acabi investigada per no haver perseguit aquests greus delictes que afecten el seu govern, dels quals n’era coneixedora”. En aquest sentit Garcia ha manifestat que, “davant d’un govern opac i sota sospita, cal que Núria Marín dimiteixi i que l’Ajuntament es personi com a acusació particular per defensar els interessos dels veïns i veïnes“.

 

El Grup Republicà a la Diputació demana també la dimissió de Marín

 

Núria Marín a banda de ser l’alcaldessa de l’Hospitalet, és també presidenta del PSC que l’ha ratificada arran de les investigacions, i també ocupa la presidència de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, el portaveu republicà a la Diputació, Dionís Guiteras, n’ha demanat la dimissió “perquè la tercera institució del país no pot estar en cap cas sota l’ombra de la sospita de la corrupció”.

 

Guiteras assegura que “tot i el degut respecte per la presumpció d’innocència, no estem demanant a Núria Marín res que no demanaríem a qualsevol companya o company de partit. El més important és mantenir les institucions netes de qualsevol ombra de sospita”.

Post a Comment

banner