Esquerra Republicana i EUiA anuncien un acord per concórrer juntes a l’Hospitalet a les properes eleccions municipals

Jaume Graells i Olaya Lourdes Checa anuncien l'acord per la suma d'esquerres a l'Hospitalet

Esquerra Republicana i EUiA anuncien un acord per concórrer juntes a l’Hospitalet a les properes eleccions municipals

Les dues formacions han presentat aquest dijous la coalició electoral d’esquerres i sobiranista que estan construint per a les properes eleccions municipals a l’Hospitalet. El cap de llista republicà, Jaume Graells, ha fet una crida “a totes les forces progressistes de la ciutat perquè es sumin al canvi”

 

Esquerra Republicana i Esquerra Unida i Alternativa han anunciat aquest dijous en una roda de premsa al barri de Bellvitge un acord per concórrer en coalició a les eleccions municipals del proper 28 de maig a l’Hospitalet. El cap de llista republicà, Jaume Graells, ha estat acompanyat per la secretària local d’Acció Política i Estratègia de la formació republicana, Sílvia Casola, i la responsable de l’àrea de la Dona i membre del Consell Nacional d’EUiA, Olaya Lourdes Checa, per explicar el procés de construcció d’una alternativa a l’actual govern municipal que volen impulsar.

 

Sílvia Casola ha iniciat l’acte afirmant que “el que fem avui és presentar una coalició que ens permeti posar l’Hospitalet al centre”. Casola ha posat en valor que Esquerra Republicana porta anys “sumant i obrint el nostre projecte per representar millor els nostres veïns i veïnes”, com demostra el fet d’incorporar un independent com Graells de cap de llista. “Volem seguir treballant en aquesta línia, sumant, perquè sabem que és l’única manera de fer possible el canvi a l’Hospitalet” ha explicat, afegint que ““ara liderem l’oposició, però no n’hi ha prou, volem anar més enllà perquè tenim voluntat de ser govern”.

 

Al seu torn, Olaya Lourdes Checa ha reivindicat EUiA com “els hereus de moltíssima gent que ha lluitat a l’Hospitalet”, recordant referents històrics de la seva organització. També ha destacat la figura de Graells com a candidat, pel seu paper com a denunciant de les irregularitats en el cas del Consell Esportiu, vinculant-ho a la necessitat d’un l’Hospitalet lliure de corrupció. Checa ha acabat la seva intervenció fent una crida a sumar forces, declarant que “no hem d’esperar a la primavera del 2023 per començar un cicle de renovació a la ciutat, avui comença la nostra primavera a l’Hospitalet”.

 

Jaume Graells ha agraït a Esquerra Republicana “haver estat capaç d’entendre que ara el canvi és possible”, des de la generositat com a primera força de l’oposició per “sortir d’aquesta posició de confort i donar un pas endavant, obrint les sigles a tots i totes les progressistes de la ciutat”. El cap de llista també ha agraït a EUiA “l’aposta per sumar-se a aquest projecte de progrés i transformador per l’Hospitalet”, i a apel·lat a “republicans independentistes, socialistes de cor desenganyats amb un govern esgotat, aquells que venen de la tradició del PSUC, feministes i ecologistes” a treballar pel canvi.

 

L’alcaldable republicà ha explicat que el projecte que estan impulsant segueix obert, fent una crida “a totes les forces progressistes de la ciutat que se sumin a aquest canvi”. Graells ha explicat que no només plantegen un canvi de govern, sinó “un canvi de règim”. En aquest sentit, ha afirmat que “som l’única alternativa possible per posar fi a 40 anys del mateix”. Per últim, Jaume Graells ha volgut acabar amb una cita de Saramago, que “diu en una de les seves novel·les que u més u, amb amor, suma diferent”, afegint que “nosaltres hem de sumar diferent, per sumar més”.

Post a Comment

banner