Acord per iniciar la modificació legislativa que permeti incorporar l’Acadèmia Cultura a la xarxa pública

Acord per iniciar la modificació legislativa que permeti incorporar l’Acadèmia Cultura a la xarxa pública

Esquerra Republicana ha treballat per assolir al Parlament un acord ampli i viable per guanyar places públiques a l’Hospitalet, després del tancament decidit per part de l’empresa propietària de l’Acadèmia Cultura

 

El Parlament de Catalunya va aprovar dijous passat un acord per iniciar els tràmits que permetin donar resposta a la situació provocada per l’anunciat tancament de l’Acadèmia Cultura, la necessitat de més places públiques als barris de Collblanc i la Torrassa, i la manca de solars hàbils cedits per l’Ajuntament en aquesta zona.

 

La normativa vigent no permet la incorporació de l’Acadèmia Cultura, un centre concertat, dins de la xarxa pública, després d’haver-se valorat totes les opcions per part del Departament d’Educació. Tot i així, des d’Esquerra Republicana s’ha treballat per aconseguir un acord ampli que a més de garantir l’escolarització de totes els i les alumnes, com ja feia el Departament, permet també donar resposta a la continuïtat del professorat. Això permetria guanyar com a places públiques les que actualment ofertava el centre concertat de l’Acadèmia Cultura.

 

El diputat republicà Jordi Albert, que ha participat en la negociació per fer possible l’acord, ha defensat que “és un pas molt important, que sense cap mena de dubte ajudarà a no perdre places d’escolarització en uns barris on el que menys necessitem ara mateix és perdre aquestes places”. Pel republicà, “segur que la col·laboració entre les administracions serà positiva i, per tant, aquí tothom haurà de posar de la seva part”. En aquest sentit, i tal com ve reclamant el Departament d’Educació de manera recurrent, ara caldrà que l’Ajuntament doni resposta a la manca d’espais per posar en marxa nous centres educatius, ja que els solars oferts fins ara no compleixen els requisits que permetrien la seva construcció.

 

Jordi Albert ha deixat clar que “nosaltres defensem l’escola com un dels motors de canvi i transformació de la societat”, i ha afegit que “en la lluita contra les desigualtats, per l’equitat i en favor de l’escola pública, Esquerra Republicana sempre hi serem”.

 

Reducció de ràtios i gratuïtat de l’educació infantil

 

Des del Departament d’Educació s’ha anunciat les darreres setmanes diverses mesures destinades a facilitar l’accés de les famílies a l’escolarització i a millorar l’atenció a l’alumnat. Per exemple, l’acord amb les associacions municipalistes per impulsar la gratuïtat de l’escolarització infantil, a partir del curs 2022-2023 començant a Infantil 2 , pel qual el Departament assumirà l’aportació que feien fins ara les famílies. A l’Hospitalet, unes 300 famílies es podran beneficiar d’aquesta mesura.

 

Respecte la reducció de les ràtios, també a partir del curs 2022-2023 s’iniciarà a partir d’Infantil 3, on hi haurà un màxim de 20 alumnes per classe. Aquesta mesura dona resposta a una de les principals demandes de la comunitat educativa per millorar el sistema educatiu, i està previst arribar al 2030 amb una reducció de ràtios a totes les aules d’escoles i instituts.

Post a Comment

banner