OPINIÓ | Absolució Laia i Lluís

OPINIÓ | Absolució Laia i Lluís

Des de fa temps vivim en un context de retallada de drets i llibertats. La criminalització de l’activisme en favor dels drets humans, l’empresonament de polítics per les seves idees republicanes, la retirada de llibres o obres d’art pel seu contingut polític són exemples de la vulneració de drets civils fonamentals a l’Estat espanyol.

 

Una mostra d’aquest retrocés de llibertats és la repressió que pateix l’independentisme i que a l’Hospitalet es veu representat en el cas de la Laia i en Lluís, dos veïns a qui la Fiscalia demana vuit anys per manifestar-se.

 

La Laia i en Lluís, com milers de ciutadans, van assistir a una manifestació contra l’empresonament de Puigdemont a Alemanya. Hores després van ser identificats en un indret allunyat de la manifestació per dos membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona de paisà.

 

Sense cap aportació de prova i només amb la paraula dels dos agents de la Guàrdia Urbana, la Fiscalia els hi demana fins a vuit anys de presó perquè consideren que es va llançar una ampolla. I tot basat en un informe dels membres de la policia local que diu coses que no van passar, fins al punt que els Mossos manifesten que no tenen proves que mantinguin l’atestat policial.

 

Tot un muntatge policial, contra dos activistes independentistes compromesos amb diferents lluites socials. No permetem que la repressió avanci. Donem tota la nostra solidaritat a la Laia i el Lluís.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner