Antoni Garcia aposta per la municipalització de la neteja per millorar-ne el servei i reivindica un pla de foment del reciclatge

Antoni Garcia aposta per la municipalització de la neteja per millorar-ne el servei i reivindica un pla de foment del reciclatge

El candidat a l’alcaldia de l’Hospitalet per Esquerra Republicana, Antoni Garcia, ha presentat avui les propostes per una ciutat neta i sostenible. Garcia ha reivindicat la feina feta durant aquests quatre anys, fent un repàs a les propostes i mocions presentades pel grup municipal d’ERC. “Durant tot el mandat hem presentat diferents iniciatives amb l’objectiu de promoure mesures per millorar la gestió dels residus i de la neteja de la ciutat, fins i tot proposant un Ple monogràfic per debatre i arribar a acords sobre la millora del servei de neteja i la lluita contra l’incivisme, que Núria Marin va rebutjar”.

 

Així, Antoni Garcia ha qüestionat la gestió del servei de neteja, i ha manifestat que “l’actual contracta de neteja no funciona, i no perquè els treballadors no facin la seva feina correctament, sinó perquè l’empresa no planifica correctament”. En aquest sentit, el candidat republicà ha afegit que “aquest proper any tenim l’oportunitat de posar-hi solució, ja que acaba la contracta del servei de netejar. Si Esquerra Republicana governem municipalitzarem el servei, per tal que prioritzi el servei als veïns i veïnes davant el benefici privat”.

 

Per això Esquerra Republicana proposa la revisió de la contracta i la municipalització del servei de neteja i de gestió de residus perquè, tal com ha explicat Antoni Garcia, “cal coordinar i millorar l’eficiència de la planificació i la gestió de la neteja als nostres barris”.

 

Des de la formació republicana també proposen posar en marxa un Programa de Foment del Reciclatge. El portaveu republicà Antoni Garcia ha assenyalat que “en l’actualitat el nivell de recollida selectiva no arriba al 22%”, i ha afegit que “el nostre compromís és arribar al 60% durant el proper mandat”. Altres de les propostes republicanes són campanyes de sensibilització i educació ambiental per fomentar la separació de residus, accions efectives per lluitar contra l’incivisme o realitzar un estudi sobre la ubicació dels contenidors per detectar deficiències i millorar la distribució.

 

Antoni Garcia, ha lamentat que “l’Hospitalet ha passat d’un 40% de recollida selectiva el 2010 al 21,69% en 2019, convertint-se amb el municipi que menys recicla de tota Catalunya” i ha responsabilitzat l’equip de govern del PSC d’aquesta davallada. “El govern de Núria Marin no es preocupa pels problemes diaris de la gent. Cal un govern republicà que treballi per una ciutat més neta, cívica i sostenible”.

Post a Comment

banner